Amerikanska datacenterleverantören Equinix köper upp brittiska Telecitys verksamhet – vilket i Sverige innebär att de tar över tre datacenter.

Det är för övrigt bland annat det datacenter som Telecity för ungefär två år sedan förvärvade från mobiloperatören Tre.

Vd för Equinix i Sverige blir Niclas Sanfridsson som följer med i köpet från Telecity Group. Han säger att planen nu är att försöka hitta nya kunder bland företag som vill växa utomlands.

Niclas Sanfridsson
Niclas Sanfridsson.

– Vi har 145 datacenter i olika ekonomiska center över hela världen, totalt 40 städer. Vi vänder oss en hel del mot företag som har behov att gå mot det globala. Det kan vara internetföretag eller molnleverantörer som vill växa utomlands och som behöver en global plattform.

Niclas Sanfridsson säger att det som särskiljer Equinix är att de satsar på att integrera de här utspridda datacentren – vilket innebär att de satsar på att nå företag som är eller vill bli globala i sin försäljning.

Bland de internationella kunderna finns jättar som Google, Apple och New York-börsen. Dessutom valde Amazon att placera sitt Amazon Web Services till Equinix plattform.

– Och anledningen till att vi etablerar oss i bland annat Sverige nu är ju också att de globala företag som har Sverige i sikte för en etablering kan få hjälp av oss nu. Det kan vara stora bolag från till exempel Asien och USA som vill in i Sverige.

Läs också: Fortsatt medvind när Wipro tar ny nordisk skalp

Nu väntar ytterligare expansion, säger Niclas Sanfridsson.
– I det här förvärvet ingår ju tre datacenter, men vi ska bygga ut och växa.

Med i förvärvet följer 31 anställda, men enligt Niclas Sanfridsson kommer företaget redan efter sommaren att ha anställt en handfull personer till.