Telia beskriver flytten som ett nytt kapitel i bolagets 163-åriga historia, när man efter 57 år lämnar huvudkontoret i Farsta. Istället blir det nu nybyggda lokaler ovanpå Mall of Scandinavia, i området som kallas Arenastaden.

Och det är rejält mycket lila ballonger och pompa och ståt i de sociala medierna idag, där flytten dokumenteras under hashtaggen #purplemove.

Såväl koncernchef Johan Dennelind som Sverige-vd Helene Barnekow har invigningstalat i de nya lokalerna.

– Stämningen är på topp, med fullt av glada medarbetare som tycker att det är jättekul, säger presschef Irene Krohn.

I princip all Stockholmsbaserad Teliapersonal ska från och med nu verka från det nya aktivitetsbaserade kontoret. Det inkluderar även systemintegratören Cygate, som i och med flytten kommer att verka betydligt närmare sin ägare, i alla fall fysiskt.

– Ja, Cygate flyttar idag också. De kommer att sitta i våra lokaler, men vi fortsätter våra verksamheter som vanligt, säger Irene Krohn, som konstaterar att inte riktigt alla är på plats ännu.

Är allt klart då eller är det flyttkaos?
– Allt är klart och allt är på plats. Vi kommer att jobba helt aktivitetsbaserat, och det här är naturligtvis en jätteviktig del i den resa vi gör för att bli nästa generations telekombolag.

– Några kommer att sitta kvar vid Stureplan ytterligare ett tag, men de kommer att flytta hit så småningom.
Vad händer med de gamla lokalerna i Farsta?
– Det har skrivits om att det ska bli bostäder, men den frågan är det bättre att du tar med fastighetsägaren.

När konsultjätten CGI lämnade Nacka för Kista var det inte bara glada miner. För många Nackabor blev det en betydligt längre resa när man skulle ta sig från sydöst om stan, till nordväst.

Hur är det hos er på Telia? Har det varit många synpunkter från anställda som bor söder om stan och som nu får längre resväg?
– Naturligtvis finns det alltid de som tycker att det blir krångligare när de får avsevärt längre resväg. Men de flesta är glada över att få komma till nya fräscha lokaler, så jag skulle säga att det är övervägande positivt.

Den nya Arenastaden har fler än en gång utmålats som ett logistiskt haveri. Så sent som i helgen skrevs det om kaoset när Mall of Scandinavia-besökare och åskådare från en fotbollslandskamp skulle ta sig ut från området. Att få in en 3 300-hövdad styrka i området torde märkas. Men farhågan om stundande parkeringskaos verkar inte bekymra i dagens flyttglädje.

– Nej, det tror jag inte. Det här är vår första dag. Den frågan är nog bättre att återkomma med när vi har boat in oss, säger Irene Krohn.