Evry tar in förvärvsgeneral

Björn Ivroth är ännu inte klar med sitt och nya ägaren Apax nya lagbygge. Nu har bolaget plockat in Björn Martinsson till en roll där han får titeln chef för Group Strategy and M & A. han tillträder den 15 augusti och uppdraget blir att vara ansvarig för fusioner och förvärv. Han kommer också att sitta med i koncernledningen.

Den nya Evrychefen kommer närmast från Nomura, där han ansvarat för Nordic Investment Bank och Technology Investment Banking. Innan dess har han varit på Bank of America Merrill Lynch och Citigroup Investment Banking.

Consid vill också handla

Konsultbolaget Consid är också på fortsatt förvärvsjakt och ger nu sin säljchef i Göteborg, Sebastian Wendéus, titeln acquisitions manager. Det är framför allt digitalbyråer som finns i kikaren, men även andra typer av it-bolag är intressanta. Bolagen ska, enligt Consid, vara i storleksordningen 10-40 anställda.

– Marknaden är alldeles gyllene nu och efterfrågan på vår tjänsteportfölj är större än någonsin förr. Arbetet kommer att påbörjas omgående. Vi är övertygade om att det finns många bolag där ute som skulle passa väl in hos oss. Då våra tidigare förvärv har varit mycket positiva för alla inblandade parter väljer vi nu att arbeta än mer aktivt för att hitta och ta vara på de fantastiska möjligheterna som finns där ute, säger vd Peter Hellgren.

Testprofil testar nytt

Testbolaget System Verification rekryterar Mattias Östholm som ny regionchef för Stockholm. Han hämtas in från en roll som chef för CAG Senseus testverksamhet.

– Bolaget har lagt en fantastisk plattform i Stockholm med organisation, struktur och tung spetskompetens inom Quality Assurance. Jag ser fram emot att vara med och utveckla bolaget i regionen, säger Mattias Östholm.

– Han har precis den bakgrund som krävs för att axla ansvaret i Stockholm. Vi får nu ett riktigt starkt team, vilket är helt nödvändigt för att kunna ta vara på den stora potential vi har i Stockholm, säger System Verifications vd Hamdija Jusufagic.

Axians värvar cio-hjälpreda

Axians, som tidigare hette Qbranch, fortsätter satsa på it-management och rekryterar nu Ted Norlander till en roll som cio-stöd och it-managementkonsult. Han kommer närmast från Bits Data, där han var it-driftchef, och han blir en del av Axians affärsområde Advisory & Transformation.

– Jag har jobbat nära Axians i tre år nu som it-driftkund och har fått en god insyn i företaget och ser verkligen fram emot min resa här. I en värld där affären mer och mer digitaliseras behöver it-beslutsfattare och företagsledning ofta ett strategiskt bollplank vilket är ett av mina uppdrag, säger han.

Startup-profil till Netonnet

Netonnet Group tar in online-experten Mengmeng Du i styrelsen. Det nya styrelsetillskottet har främst verkat som investerare och rådgivare till ett antal webbaserade startupbolag. Hon har bland annat arbetat som operativ chef på Acast, jobbat globalt med marknadsfrågor på Spotify och som produktchef på Stardoll.

– Netonnet Group är i startgropen med att inleda den kanske största förändringsresan i bolagets historia, något jag ser stor potential i. Jag ser för egen del på Retail som utvecklande och utmanande och tar med mig all min erfarenhet, i synnerhet inom online, säger hon.

Resten av styrelsen utgörs av ordförande Roland Vejdemo, och trion Jon Abrahamsson, Pernilla Valfridsson och Johan Åberg samt Fabian och Martin Bengtsson som är med som ägarrepresentanter.

Hon ska leda Iteam i Göteborg

Den digitala byrån Iteam expanderar och startar filial på västkusten i augusti. Ansvarig för den nya regionen blir teknikchef Johanna Månsson Grahn. Det nya kontoret ska slå upp portarna i augusti och just nu jagar bolaget systemutvecklare och rådgivare.

– Iteams erbjudande har ibland beskrivits som Disruption as a Service. Vi är vana att jobba med startups och har sedan en tid börjat erbjuda samma arbetssätt till mer till etablerade företag som har varumärke, förtroende och infrastruktur men saknar kompetens att ställa om organisationen till en digital tjänst, säger Johanna Månsson Grahn.