Brightstar ökar volymen för Jays

Den svenska hörlurstillverkaren Jays, som drogs igång av mp3-kungen Jens Nylander, har tecknat ett nytt och stort globalt avtal med mobildistributören Brightstar. Parterna drog igång sitt samarbete för ett år sedan, och det införsäljningsarbete som gjorts sedan dess är orsaken till att avtalet nu förnyas på global nivå.

Det nya avtalet innebär att Jays produkter nu finns med i Brightstars ordinarie produktkatalog och att man därmed får stark täckning på många viktiga marknader i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Mellanöstern och Asien.

– Som tidigare aviserats fokuserar vi framförallt på den amerikanska marknaden, i synnerhet butiker med försäljning över disk då vi ser att det är där Jays har störst potential, vilket vår nordiska affär också bekräftar. Vi kommer självfallet att bearbeta samtliga marknader och tillvarata alla de möjligheter som samarbetet öppnar, bland annat för globala produktkampanjer, säger Jays vd Rune Torbjörnsen.

Läs också: Släktet som vägrar dö: De svenska pc-byggarna

Evry rullar Microsoftmoln på räls

Konsultbolaget Evry har tecknat ett nytt avtal med järnvägsbolaget Infraservice Group. Avtalet innefattar en molnbaserad driftlösning i Azure samt införande och drift av Office 365 integrerat med erp-systemet Microsoft Dynamics NAV. Med sin nya outsourcade lösning hoppas järnvägsgänget få ett enklare, och mer effektivt arbetssätt.

– I takt med vår höga tillväxt ser vi ett ökat behov av en tillgänglig IT-miljö och ett affärssystem som stödjer våra regioner och teknikområden på bästa sätt. En effektiv projektstyrning är en avgörande framgångsfaktor i en verksamhet som vår, säger Sofia Lind, chef för HR & kommunikation på Infraservice Group.

Mer Telenor för Network Services

Network Services har vunnit ett nytt migreringsprojekt hos svenska Telenor. Uppdraget är att ersätta den äldre PE-plattformen samt utföra migrering av alla tjänster som produceras av Telenor Sverige. Projektet har rullats igång nu under våren och ska enligt planen vara avslutat sommaren 2017.

– Avtalet visar att Telenor Sverige har fortsatt förtroende för Network Services tekniska kompetens. Det visar även att tidigare migreringsprojekt har fungerat bra. Vi har jobbat med Telenor sedan 2004 och har deltagit i ett flertal migreringsprojekt sedan 2006, säger Jonas Lindelöf, kundansvarig på Network Services.

Coromatic bankar säkert i Arenastaden

Infrastrukturbolaget Coromatic ska säkra kraftförsörjning, reservkraft och datakommunikation i det nya SEB-kontor som just nu är under uppbyggnad i Arenastaden i Solna. I uppdraget ingår att designa, bygga och serva infrastrukturen den digitala bankverksamhet som ska inrymmas i den nya kontorsfastigheten.

Fastigheten, som ska husera 4 400 anställda, är på runt 100 000 kvadratmeter och inflyttning ska ske med start våren 2017.

– SEB har mycket höga krav på tillgänglighet av både kraftförsörjning och datakommunikation. Att vi på Coromatic har fått uppdraget att säkra denna verksamhetskritiska infrastruktur är naturligtvis mycket glädjande och det bästa betyget vi kan få, säger Thomas Wunger, Sverigechef på Coromatic.

Läs också: Apple-verkstad gick i kånken – återupplivas av Telia

HiQ kollar vidare på Viaplay

Konsultbolaget HiQ har tecknat ett ramavtal med Viaplay. Det handlar om utveckling av digitala lösningar, och det nytecknade ramavtalet kan också användas av de övriga bolagen inom MTG-koncernen. Utöver de rena konsulttjänsterna och projekten handlar det främst om systemutveckling, design, UX, webbanalys och test.

– Under flera års samarbete har vi på HiQ fått följa MTG-koncernens digitala förändringsresa på nära håll. Nu ser vi fram emot att få bidra till den fortsatta utvecklingen av de uppskattade tjänsterna, säger Poja Daroui, kundansvarig på HiQ.

Rusta rustar lager med Cygate

Cygate har hjälpt till att installera ett nytt trådlöst nätverk i Rustas nya centrallager i Norrköping. Lagret är på 64 000 kvadratmeter och lagerprojektet påbörjades redan för två år sedan. Nu är allt klart och Cygate har kopplat upp den nya lokalen helt enligt Rustas krav.

– Skillnaden med att ha ett centralt lager jämfört med flera mindre är ökad risk, därför ställs extremt höga krav på tillgänglighet och funktion på vårt nya lager. Allt fungerar enligt specifikationen, en ny infrastruktur samt ett stabilt, modernt och strukturerat trådlöst nätverk, säger Robert Cämpe, projektledare och kravställare på Rusta.