Enligt Svd Näringsliv så är det stora förändringar på gång hos telekomjätten Ericsson.

Tidningens källor uppger att koncernledningen just nu förbereder ytterligare ett kostnadsbesparingsprogram, där så mycket som 25 000 tjänster kan komma att beröras.

Dessutom skriver man om att bolaget har planer på att sälja, eller lägga ner, olika delar av sin verksamhet. Allt för att kapa kostnader och öka lönsamheten.

Läs också: 40 tvingas gå när Intel bommar igen i Lund

Vi har tidigare skrivit om att Ericsson just nu genomgår ett stort besparingsprogram. Karin Ronander på Ericssons presstjänst säger att man inte vill kommentera vare sig om det är ett nytt sparprogram på väg, siffran 25 000 eller om det är aktuellt att sälja eller lägga ner några verksamheter.

– Vi kommenterar inte på rykten eller spekulationer, säger hon.

– Det vi har sagt är att vi jobbar vidare med det besparingsprogram vi lade fram i november 2014, och vi gör framsteg där. Sedan meddelade vi den 21 april att vi ska ha en ny organisation och ny ledningsgrupp som träder i kraft från och med 1 juli.

Läs också: Den här mobilen kostar 115 000 kronor och är utvecklad i Lund

Så det är inga nya, stora neddragningar på gång? 
– Behöver vi informera vår personal om förändringar går vi alltid ut till dem först, så skulle det vara så är det där vi börjar informera.