Trotjänaren leder det nya Ingram Micro

Efter ägarbytet stuvar nu distributören Ingram Micro om och samlar sina två svenska verksamheter, Ingram Micro AB & Ingram Micro Mobility AB, under samma bolag, och under en och samma ledning.

Och det blir trotjänaren och den svenska mr Ingram, Anders Wickström, som länge var säljchef och som nu senast varit ansvarig för Ingram Micro AB som får rollen som Sverigechef efter omorganisationen.

– Vi vill skapa en gemensam starkare svensk ledning för att på bästa sätt utnyttja de båda organisationernas styrkor för att bygga långsiktig framgång och lönsamhet, säger Anders Wickström.

Anders Wickström.
Anders Wickström.

Bolaget har i dag två svenska säljkontor, i Stockholm och Göteborg. I det nya bolaget ingår alla affärsområden, det vill säga Technology Solutions, Mobility, Cloud, Commerce & Fulfillment Solutions samt Lifecycle Services. Utöver säljkontoren finns också navet, logistikverksamheten representerat i Borås och Stockholm.

Ledningsgruppen för den nya svenska organisationen kommer att bestå av Tomas Gate, Mattias Johansson, Fredrik Westerén, Tony Kalomirakis, Björn Nilsson, Joakim Samuelsson och Jens Enskog.

Ulrich Egeskov, som länge lett mobildistributören Brightpoint, som köptes av Ingram Micro 2012, kommer att jobba nordiskt och får titeln nordic vice president efter omorganisationen.

Ciscoveteran tar över på Palo Alto

Ola Jönsson blir ny Sverigechef på säkerhetsföretaget Palo Alto, som just nu gör en svensk offensiv. Han kommer närmast från Cisco, där han varit i drygt 15 år, senast i en roll som försäljningschef för svenska storkundssegmentet.
  

Ola Jönsson
Ola Jönsson.

– Det ska bli väldigt spännande att arbeta för att få fler svenska kunder att förstå betydelsen av att ha ett modernt säkerhetsskydd som hanterar dagens nya former av säkerhetshot, säger han om det nya uppdraget, och utvecklar:

– För att skydda sig effektivt mot dagens avancerade säkerhetshot måste företag arbeta mer förebyggande. I stället för att som tidigare vänta på att intrången sker och sedan försöka åtgärda dem när de redan kommit åt nätverken och klienterna. Här har Palo Alto Networks en plattform som verkligen skiljer ut sig på ett positivt sätt, och det visar sig ju även i att företaget växer extremt snabbt.

Hon ska leda CAG:s nya digitaliseringsgäng

Konsultgruppen CAG fortsätter att bygga om. Nu sjösätts ett nytt nischat bolag som ska ha fokus på digital transformation. Vd på det nya bolaget blir Johanna Aadde, som närmast kommer från rollen som konsultchef på CAG Arete. Hon har även ett förflutet som it-direktör på Vasakronan.

Johanna Aadde.
Johanna Aadde.

Det nya bolaget kommer att verka under namnet CAG Core. Inledningsvis finns tio konsulter på plats men den siffran ska enligt planen växa till 15 innan årets slut. Det uttalade fokuset att fokusera på digital transformation beskrivs med att man vill ta ett helhetsansvar från analys av processer till implementation och drift.

– Som alltid hos oss på CAG är helheten i centrum. Vi stödjer våra uppdragsgivare hela vägen från start till mål. Det nya bolaget arbetar direkt mot ledningsgruppen och verksamhetsledningar, där den digitala transformationen alltid bör initieras för att lyckas. Digitalisering handlar inte bara om ny teknologi, utan om hur teknologin kan vara en problemlösare och förbättra ett företags hela verksamhet, säger Johanna Aadde.

Worldplaychef ska ta Trustly till London

Svenska betalbolaget Trustly ska etablera sig i London. Ansvarig för den brittiska verksamheten blir Michael Parkinson, som har rekryterats från betalningsleverantören Worldpay, där han basade över affärsområdet Flyg. Utöver att driva Londonkontoret ska han även ansvara för att utveckla Trustlys resevertikal med flygbolag och hotell.

– Storbritannien har en mycket väletablerad e-handel och ligger i framkant på teknikutvecklingen, dessutom är det globalt sett en mycket viktig finansiell hub. Storbritannien står för en betydande del av Europas internationella e-handel och där finns redan nu en stark preferens för att betala direkt från bankkontot. Eftersom banktjänster inom Storbritannien blir allt mer digitaliserade, ligger det helt rätt i tiden att etablera oss här, säger Trustlys vd Carl Wilsson.

Xlent tar crm-duo från Stratiteq

Konsultbolaget Xlent gör en stor crm-satsning från sitt Malmökontor och har rekryterat en duo från Malmökollegan Stratiteq. David Winther och John Hansson ska bidra till den nya satsningen, främst genom expertis inom arkitektur och integration respektive affärsutveckling, projektledning och kravställning.

– Vi har anställt oerhört erfarna crm-experter och kan idag erbjuda helhetslösningar som anpassas efter våra kunders behov oavsett komplexitet. Vi har en variation av kunder i sydregionen och har nu kapacitet att hantera både små och väldigt komplexa uppdrag från start till slut. Vår målsättning är att fortsätta rekrytera crm-experter till vårt team med bas i Malmö och Kristianstad, säger Malin Nordstrand, som basar över Xlents sydliga verksamhet.