Combitech är ett självständigt teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Genom avtalet med Ericsson tar de över 300 mjukvaruingenjörer i Linköping och Göteborg.

– I vår strävan att vara ett ledande teknikkonsultbolag inom digitalisering, säkerhet och internet of things ligger övertagandet helt i linje med vår strategi. Ett av flera områden där vi ser stor potential är inom fordonsbranschen med uppkopplade och självkörande fordon. Där efterfrågas spetskompetens kring dagens och framtidens kommunikationsteknologi, säger Hans Torin, vd på Combitech i en kommentar till affären.

Läs också: Därför har EU misslyckats hjälpa Ericsson och Nokia i kampen mot kineserna

Combitech uppger att det här är en del av strategin att bredda tjänsteutbudet och växa på den nordiska konsultmarknaden. Övertagandet träder i kraft i oktober 2016.

Sinisa Krajnovic som är head of development Unit Radio på Ericsson säger i ett pressmeddelande att Combitech redan idag är en strategisk leverantör av konsulttjänster inom forskning och utveckling – och att det här avtalet innebär att ”Ericsson åtar sig ett starkt och långsiktigt samarbete med Combitech”.