Böljande byte på Enaco

Enaco har gjort klart med en ny vd. Det är Jack Bölja som från och med 1 september tar över ledandet av datacenterbyggaren. I och med det ersätter han tidigare Qbranch-vd:n Stephan Andersson som sedan årsskiftet varit inne som tillförordnad vd.

Jack Bölja kommer närmast från Ericsson där han under de senaste sex åren har ansvarat för genomförandet av telekomjättens fastighets- och datacenterprojekt.

Läs också: Combitech tar över 300 ingenjörer från Ericsson

– Jag ser verkligen fram mot att få komma igång i mitt nya uppdrag. Just nu händer det så mycket intressant inom branschen och marknaden att det ska bli enormt roligt att få bidra till Enacos fortsatta utveckling, säger han om sitt nya uppdrag.

Husbyte för Capveteran

Efter 33 år väljer Gunilla Lindestreng att lämna Capgemini för IT-Huset, där hon kommer att ansvara för varumärkesplattformen och kommunikationsstrategi samt vara konsultchef för teamet med specialister inom test och testledning. Hon tillträdde den nya tjänsten nu i veckan, den 15 augusti.

Gunilla Lindestreng
Gunilla Lindestreng.

– Jag började på Capgemini redan 1983, som då hette Programator. Att jag stannat så länge på Capgemini beror på att det hela tiden funnits roliga och utvecklande roller. Nu dök det upp en perfect match utanför Capgemini och jag ser verkligen fram emot att göra en spännande resa på IT-Huset, säger Gunilla Lindestreng.

– Vi saknar strategisk kompetens inom marknadskommunikation och är väldigt glada över att Gunilla börjar på IT-Huset och förstärker oss med sin kompetens och erfarenhet, säger bolagets vd Olof Larsson.

Lännerberg tillbaka på Telecomputing

Patrik Lännerberg är från och med igår ny försäljningschef på svenska Telecomputing. Redan 1999 började han på Telecomupting, men har under en tioårsperiod varit på andra uppdrag, senast som säljchef på Excanto, och innan dess vd på Itera Networks.

– Telecomputing befinner sig i en positiv och spännande fas och har dessutom hög kompetens inom både tjänsteutveckling och molnbaserade lösningar. Jag ser fram emot att förstärka och utveckla den position vi har idag, säger han.

Läs också: Så blir nya Ingrams nya ledning – här är veckans chefsnytt

– Patrik har en gedigen erfarenhet av sälj och har dessutom en mycket god förståelse för kundens behov och affär. Vi är glada att han är tillbaka hos oss och hans kunskaper kommer bli ett starkt bidrag till vår verksamhet och den tillväxt vi ser just nu, säger Telecomputings Sverige-vd Urban Berlinde.

Han ska leda svenska Vaimo

Vaimo, som levererar e-handelslösningar på Magento, fortsätter satsa i Sverige. nu har man plockat in Olle Lindberg som ny Sverigechef. Han beskrivs som en ”gedigen e-handelsentreprenör” och kommer närmast fråpn egna bolaget O Biz & Consulting. Innan dess har han även haft olika chefsbefattningar inom Intellectakoncernen. Hans uttalade mål är att inom tre år dubblera Vaimos svenska omsättning.
 

Olle Lindberg
Olle Lindberg.

− För att tillåta en fortsatt expansion och för att stärka vår position på vår hemmamarknad behöver vi skapa en stark svensk organisation, både på affärs- och leveranssidan. Med en tydligare struktur i bolaget kan vi effektivisera vårt arbete och lägga grunden för fortsatt expansion i Sverige såväl som internationellt, säger han.

Knowitnestor till Frontit

Den tidigare Knowit-vd:n Anders Nilsson kliver in som styrelseledamot i Frontit. Under sin 13-åriga resa på Knowit, med sju år som vd, byggdes verksamheter upp runt om i landet. Frontit är inne på en likande resa. Det Stockholmsbaserade bolaget finns idag på fem orter, Stockholm, Sundsvall, Västerås, Norrköping och Malmö. Bolagets plan är en fördubbling av verksamheten under de närmsta tre åren.

– I den fortsatta expansionen har vi stort behov av Anders Nilssons bakgrund och erfarenhet, vi känner stor tacksamhet och ser detta som ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger styrelseordförande Pierre Bjurhager.

Han blir Stockholmscandidaten

Per Melin kliver in som regionchef i Stockholm för Alingsåsbaserade Candidator. Mannen som ska leda bolagets huvudstadssatsning har tidigare varit vd på börsnoterade Precio och har även ett förflutet på Logica/WM-data.

– Vi är mycket glada över att vi lyckats rekrytera Per som ny regionchef. Hans erfarenhet från vår bransch som företagsledare och affärsman i kombination med ett stort kontaktnät kommer att göra att vi växer ännu snabbare i Stockholmsregionen, säger vd Johan de Verdier om sin rekrytering.