CAG slukar e-hälsokonsult

CAG-koncernen fortsätter att växa. Nu köper man upp e-hälsonischade Mawell Consulting med 55 anställda. Bolaget köps av finska Mawell och affären innebär affären att det företaget inte längre kommer ha kvar någon verksamhet i Sverige. Någon prislapp har bolagen inte kommunicerat ut.

CAG:s koncernchef Michael Ekman låter nöjd och kommenterar förvärvet med följande ord:

– Mawell besitter en unik kombination av it-kompetens och branschkunskap inom sjukvårds- och hälsosektorn. E-hälsa är ett av de hetaste områdena inom digitalisering idag och påverkar hur framtidens vård och omsorg kommer att fungera. Förvärvet gör det möjligt för oss att utöka vårt erbjudande och bli en ännu vassare aktör på marknaden.

Läs också: Galen Pokémon Go-effekt för kedjorna – försäljningen har exploderat

Visma köper upp Episervergäng

Visma Consulting köper Episerverkonsultbolaget VCWS. Förvärvet kommer tillsammans med Vismas redan befintliga Episerverenhet ett utgöra ett nytt affärsområde hos Visma Consulting.

− Man kan konstatera att allt fler kunder söker efter en pålitlig och erfaren leverantör av Episerverlösningar. När vi nu förenar våra styrkor tar Visma på allvar upp kampen om att bli Nordens främsta leverantör av lösningar och tjänster baserade på Episerver, säger Visma Consultings vd Richard Börjesson.

VCWS drigs igång för två år sedan av Episervers tidigare Sverigechef Gustaf Snöbohm, som nu byter vd-rollen mot att bli chef för Visma Consultings nya affärsområde.

− Det har varit otroligt spännande att bygga upp ett bolag från början igen. Men jag ser fram emot nästa fas när vi får mer leveranskapacitet och större finansiella muskler, säger han.

Consid köper sig in i Uppsala

Konsultbolaget Consid fortsätter förvärva: Den här gången är det Imentum, som jobbar med systemutveckling och verksamhetsutveckling och har kontor i Linköping, Stockholm och Uppsala som köps upp.

Bolagets runt 30 anställda kommer dels att förstärka Consids kontor i Linköping och Stockholm, dels utgöra grunden för Consids etablering i Uppsala, där Imentum grundades.

– Imentum sitter på otroligt mycket kompetens inom system- och verksamhetsutveckling och kommer utgöra en mycket viktig pusselbit för oss inom just dessa områden. De arbetar med många spännande kunder, Klarna och Swedbank för att bara nämna ett par, som vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med. Företagets grundvärderingar och dess mantra, att ”leverera det lilla extra”, passar otroligt väl in i Consids kultur, säger vd Peter Hellgren.

Ipeer är Suzukis nya webbgarage

Sveriges Suzuki-importör Nimag Sverige flyttar sin webbplats från Holland till Cygates molnbolag Ipeer, där man kommer att använda sig av molnservern Ipeer Hosted VMware. Enligt Nimag har webben blivit viktigare i marknadsföringen och efter flytten i juni har bolaget upplevt att sajten blivit betydligt snabbare.

– Med flera lanseringar har vi ett spännande år framför oss. Suzukibilar.se på Ipeer Hosted VMware ger oss den stabila, snabba webbkommunikation vi behöver inför detta, vi har fått en dramatisk skillnad i hastighet, säger Elisabeth Cronquist, marknadskoordinator på Suzuki Nimag Sverige.

Landstingsskalp för Inrego

Inrego har tagit hem en upphandling med Stockholms läns landsting, SLL. Uppdraget gäller återanvändning av datorer, skärmar och andra it-produkter med tillhörande kringtjänster. Avtalet är på två plus två år och innefattar SLL:s samtliga förvaltningar, bolag och stiftelser. Det innebär närmare 30 olika verksamheter med cirka 43 000 anställda.

– Vi är stolta över förtroendet från SLL och ser fram emot att samarbeta för att öka återanvändningen och skapa en hållbar och säker hantering av it-utrustningen, säger Inregos vd Jonas Karlsson.

Läs också: Så ska Lenovo blåsa nytt liv i smartphone-försäljningen

Coresec säkrar fler nya kompisar

I början av sommaren köptes säkerhetsleverantören Coresec upp av nederländska Securelink och blev därmed del av en ny europeisk säkerhetsjätte. Nu utökas koncernen ännu mer i och med att brittiska säkerhetsspecialisten Nebulas ansluter till Securelinkkoncernen.

– Vår leverans täcker nu in allt man som kund ska förvänta sig. Detta är dessutom ett kvitto på att svensk kompetens inom vårt område håller högsta nivå. Vi är med vår personalstyrka en stor portion av denna satsning vilket medför att kunskapen inom detta viktiga område fortsätter utvecklas i Sverige, säger Coresecs marknadschef Hans Edin.

Viktig milstolpe för Seamless

Svenska Seamless har fått sin första amerikanska order. Det är en teleoperatör som har köpt Seamless system ERS360, som används för att elektroniskt distribuera påfyllnad av kontantkort. I ett första skede uppgår ordervärdet till motsvarande 5 miljoner kronor. Tidiigare har bolaget sålt liknande lösningar till teleoperatörer i Afrika och Asien.

– Vi kommer nu att arbeta för en starkare närvaro på den amerikanska kontinenten. Förutsättningarna finns att vi blir starkt etablerade på den här kontinenten som vi är i Afrika och Asien, säger koncernchef Peter Fredell.

Ny och gammal drift för DGC

DGC har tagit hem en ny driftkund i svenska Envirotainer , som levererar cold chain för säkra läkemedelsleveranser. Det nya it-driftavtalet är treårigt och beräknas vara värt cirka 22 miljoner kronor. DGC:s leverans kommer bland annat att innefatta arbetsplats- och klienttjänster, infrastruktur, system- och applikationsdrift, kommunikationstjänster samt säkerhet och support. Det kommer att ske från DGC:s datacenter i Sverige kombinerat med tjänster i Microsofts publika moln.

– Envirotainer har som policy att alltid se över sina behov och optimera sina affärer, och här blir DGC en strategisk partner för att ta nästa steg i vår internationella expansion, säger Robert Vallin, chef för IT Service Operations på Envirotainer.

Dessutom förlänger DGC sitt it-driftavtal med Itrim med ytterligare tre år. Det nya kontraktet uppges vara värt 12 miljoner kronor. Här handlar det om drift av servrar, molntjänster som Azure, drift och support av arbetsplatser samt support av funktioner som skrivare och lan.


Ohlandergruppen håller rent

Ohlandergruppen har fått i uppdrag att utveckla ett nytt intranät för 800 användare inom Solreneriet. Med den nya plattformen ska personalen hållas informerad om vad som händer på bolaget. Dessutom kommer det finnas ett digitalt arkiv där dokument samlas och användarna kan ta fram användarstatistik. Driftstart och leverans är planerat till 1 oktober.

– Vi levererar systemet som en tjänst inklusive underhåll och löpande support där debiteringen sker per användare, vilket blir kostnadseffektivt och gör det enkelt att budgetera, säger Jörgen Lindblom, affärsområdeschef på Ohlandergruppen.