Konsultbolaget Evry fortsätter att bygga sin nya organisation, och sjösätter idag sin nya verksamhet Evry Cloud Services.

Att molnet varit ett uttalat satsningsområde har stått klart sedan bolaget inledde sitt stora samarbete med IBM kring Softlayer för ett knappt år sedan.

– Kunderna behöver hjälp inom molnområdet. Cloud låter enkelt och bra. Men när ett större företag som bestämmer sig för att köra 100 procent cloud kommer hem till verkligheten inser man att det inte är så enkelt att få till det. Oftast hamnar man i en komplex hybridlösning. Det handlar om en jätteinvestering och många företag behöver en partner som kan vara med dem på resan, säger Evrys koncernchef Björn Ivroth.

Hur stort är det nya molngänget?
– Vi vet inte hur stor den här verksamheten kommer att bli. Initialt är det ungefär 50 konsulter från både Norge och Sverige.

Björn Ivroth kallar satsningen för nästa steg i Evrys resa mot att leverera högre värde till kunderna.

– Vi är stora på infrastruktur och får därför ofta lite första tjing när kunderna diskuterar med oss. I och med vårt IBM-samarbete har vi en superbra cloudlösning för våra nordiska kunder. Nu ska vi kombinera det med andra bra lösningar också, säger han.

Han säger att tanken är att den nya gruppen ska växa organiskt, men han utesluter inte heller tanken på förvärv.

– Om vi finner att det är ett bättre och lättare sätt att växa så gör vi det. Vi bygger organiskt, men det händer förstås att det knackar på dörren ibland också.

Läs också: Nytt massavhopp från Evry – går till nystartad rival

Ni är ju knappast föst ut att storsatsa på molnet, vilka konkurrerar ni med?
– Jag tror vi konkurrerar med våra gamla vanliga konkurrenter i det här området, där är det nog inte så mycket nytt. Sedan finns det ett antal molnkonsultbolag också, men de är inte så stora.

De vanliga konkurrenterna utgörs framför allt av Björn Ivroths tidigare uppdragsgivare CGI, men även av finska Tieto, och det är även därifrån chefen för det nya molngänget, Tuomo Louhivuori, har hämtats.

Det nya molngänget kommer att leverera tjänster till alla Evrys tre affärsenheter, det vill säga Financial Services, Sverige och Norge. Tuomo Louhivuori kommer att rapportera direkt till Björn Ivroth.