Vd-byte på Softhouse

Daniel Zetterberg ersätter Linda Zillén i rollen som Stockholms-vd på konsultbolaget Softhouse från och med den 1 september. Han kommer närmast från rollen som sälj- och marknadschef och kom till Softhouse för ett år sedan. Dessförinnan har han varit på Capgemini och Verizon. I sin nya roll kommer han att basa över affärsområdena Salesforce, Google Cloud Platform och Agile Coaching.

– Jag bytte till Softhouse för att få arbeta på ett platt och snabbfotat konsultbolag där konsulterna är passionerade och engagerade såväl internt som externt. Efter ett år som sälj- och marknadschef för Softhousekoncernen så tar jag nu över som vd för Softhouse Stockholm, säger han.

Skandia-cio blir CGI:s finansman

CGI fortsätter satsa på finanssektorn. Nu har Bengt Blomberg rekryterats av konsultjätten för att vidareutveckla verksamheten Financial Services. Han kommer närmast från en roll som cio för Skandiakoncernen, och kommer i sin nya roll även at ingå i ledningen för CGI Sverige. Han tillträder formellt den 1 oktober.

Läs också: Fujitsu spränger kvartett – brädar fyra rivaler på samma gång i nytt storavtal

– Jag är mycket glad över att välkomna Bengt till CGI. Hans djupa förståelse för branschens utmaningar och gedigna erfarenhet av att leda it-verksamheter, är en tillgång för vår fortsatta satsning på att utveckla och växa verksamheten inom Financial Services, säger CGI:s Sverigechef Pär Fors.

Tönseth blir Enfos nya partnergeneral

Carl Tönseth kliver nu in i en roll som partnerchef på Enfo Group. Han har tidigare varit på Lumagate och närmast kommer han från två år på Enfobolaget Zipper. Det nya uppdraget innebär att ansvara för Enfos strategiska partnerskap, vilket innebär många typer av samarbeten. Han konstaterar själv att det rör sig om allt från startupscenen till de stora it-jättarna.

En av dessa jättar är så klart Microsoft, som är en viktig partner till Enfo. Som vi tidigare har skrivit sitter Carl Tönseth med i styrelsen för Microsofts partnerorganisation IAMCP. Och han låter taggad för det nya uppdraget. 

– Mitt första samtal går till vår nya digitaliseringsminister Peter Eriksson. Enfo har 1 000 experter som håller på med just detta och vi sitter på en kunskap som hela landet har nytta av. Världens största trend just nu är digitalisering. Behovet av digitala lösningar är enormt och efterfrågan växer explosionsartat. Den som sitter ensam på kammaren kommer att förlora och den som har smartast samarbeten vinner.

Han blir ny säljboss på Citrix

Mats Ericson tar över som försäljningschef på Citrix. Han kommer inifrån bolaget där han senast jobbade med mjukvarujättens nordeuropeiska partnergäng. Han har även ett förflutet på Fujitsu, Intel Security och Orange Business Services.

I sin nya roll rapporterar han direkt till Sverige- och Danmarkschef Mads Skalbo, men kommer själv ansvara för tillväxt och utveckling av Citrix svenska verksamhet, i form av intäkter och nya affärsmöjligheter.

– Den svenska marknaden är alltjämt mycket viktig för Citrix affärsutveckling. Mats starka ledarskap, tillsammans med hans omfattande kunskap om Citrix lösningar och teknologi, kommer att vara ovärderligt när vi fortsätter investera och stärka vår verksamhet i Sverige, säger Mads Skalbo.

Det var en gång en marknadschef på HiQ

Sagornas värld gör nu att Mia Breitholtz lämnar sitt uppdrag som marknadschef på konsultbolaget HiQ. Istället får hon en motsvarande roll på startupbolaget Storimi, som har utvecklat en sagoboksapp där prenumeranter får tillgång till hundratals barnböcker som användaren dessutom kan spela in med egen röst.

– Jag är personligen en riktig boknörd så det känns grymt att vara med och skapa en tjänst som ger barn bättre tillgång till läsning. Jag bor i New York och min treåring blir så glad när hennes mor- och farföräldrar skickar inlästa böcker via appen. Det är kul när tekniken kan hjälpa dem att hålla kontakten och göra så barn kan bli lästa för oftare, säger hon.

Sogeti hämtar Skånechef från Atea

Stina Berggren lämnar Atea för att bli ansvarig för konsultbolaget Sogetis verksamhet i Skåne, vilket inkluderar kontoren i Malmö och Helsingborg. På Atea har hon senast varit affärsområdeschef för Digital Collaboration.

– Jag brinner för digitalisering och allt vad den innebär. Idag finns det en nolltolerans för system och applikationer som inte fungerar snabbt och enkelt, både bland våra kunders kunder och deras anställda. I Skåne har vi extra stor expertis inom digitala kanaler, Big Data och systemintegration och vi är experter på att säkra kundernas it-flora med våra test- och cyber security-tjänster, säger Stina Berggren.

It-chef skriver Kontract som konsultchef

It- och managementkonsulten Kontract har plockat in Jan Tägtström i rollen som ny konsultchef. Han börjar den 1 oktober och kommer närmast från ett uppdrag som it-chef på CAB. Hans fokus kommer att ligga på fortsatt tillväxt för bolaget som har gått från 14 till 68 miljoner i omsättning på fem år. Målet är att omsättningen ska vara 100 miljoner 2019 och antalet anställda ha växt från dagens 50, till 80.

Läs också: Ericssons kris en tung huvudvärk för it-konsulterna

– Vi vill fortsätta kunna växa i bra takt och vara en arbetsplats är medarbetare ges möjlighet att utvecklas, och då anser vi att det är viktigt med stabilitet och ett långsiktigt tänk. I det maskineriet är jag övertygad om att Jan kommer bli en mycket viktig kugge som utvecklar konsultorganisationen för framtiden, säger vd Kristian Franzén, vd på Kontract.

Sigma hämtar hr-chef från Semcon

Malin Nielsen byter Semcon mot Sigma IT Consulting, där hon får blir chef för hr och det man kallar Talent Management. Hon tillträder i oktober och själv beskriver hon det som ”något av en drömroll”. Hon kommer att verka från kontoret i Göteborg och kliver dessutom in i ledningsgruppen.

– Vi är väldigt stolta och glada att Malin valt Sigma som sin nästa arbetsgivare. Vår ambition att bli det bästa it-konsultföretaget förutsätter att vi lyckas attrahera, behålla och utveckla de bästa talangerna. Malins roll är därför central i vår fortsatta framgång, lyder vd Lars Krys välkomstord.

Flyttar hem från IT-Huset

David Permansson ska leda Digital Customer Experience på konsultjätten Capgemini. Det innebär en roll som personalledande chef för region Norr med cirka 300 konsulter inom det digitala området. Han har tidigare varit på Capgemini i åtta år, och återvänder nu till moderskeppet efter en sejour som affärsansvarig på IT-Huset.

David Permansson
David Permansson.

– Capgemini befinner sig i ett mycket intressant skede och spänner musklerna både globalt och i Sverige. Jag är mycket glad över att vara tillbaka och tillsammans med nio specialiserade team inom bland annat Salesforce, mobilt, UX, systemutveckling och ledning kunna vara den optimala digitala helhetspartnern. Jag är tacksam för att fått förtroendet att göra det jag gillar allra mest, att utveckla människor med passion för sitt jobb, säger han.

Han ska leda Relacoms iot-satsning

Teknikserviceföretaget Relacom satsar stort på sakernas internet och har till rollen som koncernens affärsutvecklingschef inom området plockat in Sami Kurunsaari från Schneider. De tillväxtomrpden han ska leda är enligt Relacom fibernät, mobilnät, elkraft och m2m/internet of things.

– Det finns betydande synergier mellan Relacoms tillväxtområden fibernät, mobilnät, elkraft och m2m/internet of things i de nordiska länderna som är Relacoms hemmamarknad. Genom rekryteringen av Sami Kurunsaari kommer vi att på ett effektivare sätt kunna samordna och utveckla de olika verksamheterna, säger Relacoms koncernchef Veronica Ezeyza-Alvear.