Finanschef tar över rodret på Tre

Tre
Johan Johansson.

Det blir MTG:s finansdirektör Johan Johansson som tar över som vd på operatören Tre efter Nicholas Högberg, som hoppade av i våras. Den nya vd:n, som även har ett förflutet som säljdirektör på Teliasonera Finance, tillträder uppdraget på Tre den 10 oktober.

– Tre har tagit marknadsandelar varje kvartal de senaste nio åren och det kommer bli mycket spännande att få vara en del av den fortsatta accelererande resan, säger Johan Johansson i en kommentar.

Hon byter Nobia mot IST

Louise Bagewitz
Louise Bagewitz.

Louise Bagewitz byter en roll som it-chef på köksjätten Nobia mot en ny tjänst som cio på Växjöbaserade skolleverantören IST. Hon får även rollen som ansvarig för Business Support, vilket inkluderar i stort sett alla centrala stödfunktioner, samt tar plats i koncernledningen.

IST:s vd Tommy Eklund säger att rekryteringen är ett av flera viktiga steg mot steget att bli en helhetsleverantör av allt som har med skola och lärande att göra.

– Det här är verkligen en helhetsroll som är central i den utvecklingsresa som IST påbörjat. Vi vill göra verklig skillnad i samhället och därför är vi noga med att anställa personer som också vill göra skillnad på riktigt. Louise är en sådan person. Hon kommer att bidra på många sätt med sitt fantastiska driv och en personlighet som passar perfekt hos oss.

Infozone hämtar från Atea – slår rot i Malmö

Joakim Häll.
Joakim Häll.

Joakim Häll har plockats in från Atea för att leda it-infrastrukturkonsulten Infozones nya kontor i Malmö. Fokus för den nya verksamheten blir Citrixlösningar och skapande av virtuella digitala arbetsplatser. Infozone har sedan tidigare verksamheter i Stockholm, Norrköping, Chicago och New York. Vd och grundare Hampus Carnemark säger att det är suget efter virtualisering som lett bolaget till Malmö.

– Vi har länge tittat på Malmö. Här finns många spännande verksamheter och behovet av virtualisering är stort. Vi räknar med att vara tio konsulter i Malmö innan årsskiftet, säger han.

Molnprofil samlar Mjukvarukraft

Molnexperten Anders Kingstedt lämnar Softarc efter fyra år och tar istället över som vd på konsultbolaget Mjukvarukraft efter nuvarande vd Sören Moberg. Han tillträder den nya rollen den 1 september.

– Beslutet har varit långt från enkelt, eftersom jag har haft en mycket bra tid på Softarc och väldigt stimulerade uppdrag. Men jag lockas av att återigen få vara i ledande roll och att se till att företaget ska vara fortsatt framgångsrikt samt att mina nya kollegor ska fortsätta att trivas och utvecklas på bästa möjliga sätt, säger han om det nya uppdraget.

Affärs-IT hämtar vd från SBAB

Håkan Höijer är ny vd på Karlstadbaserade Affärs-IT, som jobbar med kassa- och betalsystem för små och medelstora företag. Han efterträder Marie Werngren som lämnar uppdraget efter att hon fått barn. Den nya vd:n kommer närmast från SBAB där han varit kontorschef, och innan dess har haft andra ledande befattningar inom bankvärlden.

– Håkan är varmt välkommen till oss på Affärs-IT och ska nu leda bolaget i en stark tillväxtperiod. Vi har haft ett oerhört bra år och vill fortsätta växa rejält både här hemma och på nya marknader. Håkan är helt rätt person för detta, säger bolagets ägare Daniel Höglund Werngren.

Han ska datadriva Tieto framåt

Konsultjätten Tieto har dragit igång en ny affärsenhet som ska jobba med datadrivna affärer. Den kommer att ledas av Fredrik Ring som närmast kommer från en rolol som ansvarig för Tietos affärskonsultenhet.

– På kort tid har vi lyckats förvandla idéer till nya, banbrytande tjänster för våra kunder. Det här är den perfekta tidpunkten att integrera en del av dessa erbjudanden i Tietos industrigrupper, så att vi kan ta dem ännu närmre kunderna och dessutom dra nytta av Tietos samlade resurser, säger Taneli Tikka, som är chef över innovationsinkubatorn på Tieto.

Advenica utser ny teknikchef

Jonas Dellenvall blir ny teknikchef Säkerhetsföretaget Advenica. Han har tidigare arbetat som systemarkitekt, produktchef och marknadschef på Advenica men har även erfarenhet av andra branscher genom positioner inom Axis Communications och Volvo Personvagnar.

Jonas Dellenvall
Jonas Dellenvall.

– Advenica är ett företag med mycket hög teknisk kompetens som verkat delvis i det tysta under många år. Behovet av cybersäkerhet ökar snabbt och kommer vara mycket stort under lång tid framöver i och med pågående trender som digitalisering, molnbaserade lösningar och iot. Det ska bli en fantastiskt rolig utmaning att utveckla Advenica och att få vara delaktig i den förädling av bolaget som nu sker, säger han.