Tolv lag gjorde upp om årets fotbollstitel i sensommarsolen på Östermalms IP och Stockholms Stadion i fredags.

Efter att ha lånat ut titeln svensk it-mästare i fotboll till Centric under fjolåret, tog Caperio i år tillbaka tronen man hade även 2014. Segern bärgades efter en rafflande final mot Koneo där det krävdes straffavgörande. De lag som blev utslagna i semifinalen var Atea och Tieto.

– Det blev en fantastisk fotbollsdag i solen med härlig rivalitet och mycket skratt. Vi tycker det här är en av årets roligaste arbetsdagar och vi tror att deltagarna håller med oss. Vi hoppas att den här turneringen ger deltagarna en bra miljö att träffa och knyta nya kontakter i it-branschen samtidigt som man svetsar samman sitt egna team i kampen om SM-bucklan, säger Staffan Grinndal på arrangören Selected Sports, som redan börjat blicka fram mot nästa år.

Läs också: Så såg det ut när Centric bollade hem årets IT-SM

– Det var kul att se så många nya lag och deltagare i år och vi siktar på att växa och utveckla turneringen rejält till nästa år. Vi har redan nu fått förfrågningar från nya lag som vill vara med och göra upp om SM-guldet 2017 så vi är på god väg.

it-sm fotboll
Foto: Joakim Arstad DjurbergArrangören Staffan Grinndal och Intels Andreas Nordin som haffar en tröstöl.

Det delades också ut några personliga utmärkelser. Årets hjälte blev Stefan Struvert i Bedeges lag. Priset som årets mest värdefulla spelare gick till Caperios Kalle Andersson, och årets målvakt blev Koneos Peiman Pourrajabi. Priset för årets bild gick till Isabelle Söderberg från Intel.

Fler bilder från i fredags hittar du här.

Fotnot: IDG:s lag tog sig till kvartsfinal men gick där på pumpen mot de blivande mästarna Caperio.