Klart för Kartena i Göteborg

Addnodebolaget Kartena fick i mars tilldelningsbeslut från Göteborgs Stad att leverera it-stöd för planering, genomförande och uppföljning av verksamheter inom välfärdsområdet. Det fyra- plus ett- plus-ettåriga avtalet, som beräknas vara värd, 35 miljoner kronor, kan nu undertecknas. Efter ett antal turer har nu Kammarrätten nämligen lämnat besked om att de inte beviljar tillstånd för fortsatt prövning.

– Affären har överklagats i flera omgångar och vi är nu glada att äntligen få möjlighet att skriva ett kontrakt med Göteborgs stad, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Group Process Management.

Candidator har fått norsk mersmak

Alingsåsbaserade driftbolaget Candidator köper ytterligare ett norskt bolag. Vid förra årsskiftet köpte man upp Knowit Services i Bergen, Oslo och Borlänge. Den här gången är det Oslobaserade driftkollegan Netit, vars vd Ketil Augustson efter affären får titeln regionchef i Oslo. Candidator har efter affären drygt 220 anställda.

– Tillsammans med Netit har vi nu möjligheten att erbjuda en ännu bredare it-leverans till kunder i Osloregionen, och vi kommer kunna ta ett totalansvar rörande it-drift för kunder i och runt Oslo, säger Candidators Norge-vd Lars Solbakken.

Läs också: Svenska Dell och EMC firar efter megaaffären: "Alla vill jobba med oss"

Izettle köper brittiska kassasystem

Svenska betalbolaget Izettle köper brittiska Intelligentpos, som levererar molnbaserade kassasystem och som under några år varit en nära partner.

Med förvärvet vill Izettle bredda sig och krydda betalningstjänsten med andra tjänster som hjälper småföretag att hantera sin försäljning. Tillsammans ska bolagen ta fram verktyg som gör att handlare kan hantera större delen av sin försäljning på exempelvis en surfplatta.

– Med uppköpet av Intelligentpos tar vi idag ytterligare ett steg mot att erbjuda mindre företag verktyg och tjänster som är kritiska för att få verksamheten att växa. Tjänster som tidigare funnits främst för större företag, säger Jacob de Geer, medgrundare och vd på Izettle.

Landstingsskalp för Telia

Telia ska stå för kommunikationslösningarna för Landstinget i Uppsala län. Det nya avtal som har tecknats är på fyra år och beräknas vara värt cirka 60 miljoner kronor. Det som ingår är tjänster som telefoni, växellösningar och kontaktcenter samt support- och servicetjänster.

– Vi är stolta över det förtroende vi fått av Landstinget i Uppsala län. Vi har god förståelse för deras verksamhet och hur vi kan bidra till digitaliseringen av dess verksamheter. Hur man möter medborgarna i allt mer digitala kanaler är ett sådant område där vi har lång erfarenhet, säger Charlotta Rehman, chef för Telias svenska företagsaffär.

Ljusdal vill ha mer IT-Total

IT-Total ska leverera ett nytt trådlöst nätverk till Ljusdals kommun. Likt övriga upphandlingar bolaget tagit hem nyligen är det även här produkter från Aruba Hewlett Packard Enterprise som står i centrum. IT-Total står även för konsulttjänster och support. Avtalet löper under tre år med option om ytterligare ett år.

– Vi har haft Ljusdals kommun som kund sedan 2012. Det är glädjande att kommunen väljer oss som leverantör igen. Det visar att vi lever upp till deras högt ställda krav på kompetens, tillgänglighet, kvalitet och support, säger Peter Wallin, sälj- och marknadschef på IT-Total.

Läs också: Det här gänget har nyligen bytt jobb

Får upp ögonen för CG IT

Ögonavläsningsbolaget SmartEye har valt att teckna ett treårigt driftavtal med Göteborgsbaserade CG IT. Det nya avtalet innefattar drift och support av såväl klientmiljö som den centrala infrastrukturen och en lagringslösning som initialt löper på tre år.

– Affären är ett kvitto på att vår satsning inom drift och hosting är helt rätt. Samarbetet innebär att vi kan göra det som vi gör bäst, samtidigt som Smart Eye kan fokusera på att utveckla sin verksamhet, säger CG IT:s vd Mattias Bergkvist.

Consid bygger internt elnät

Konsultbolaget Consid ska hjälpa Linköpingsbaserade elbolaget Bixia med intranätet som byggs med Sharepoint. Det nya ramavtal som tecknats mellan parterna innebär förvaltning och utveckling, och rådgivning kring internkommunikationen.

– Bixia är ett spännande bolag och vi ser verkligen fram emot att vara med och utveckla deras digitala vardag. Vi har en ledande ställning på att utveckla både interna och externa portallösningar, säger Thommy Wilén, vd på Consid Linköping.