CGI hämtar industriboss från IBM

Samuel Auvray
Samuel Auvray

Konsultjätten CGI har en stor del av sina svenska kunder inom den tillverkande industrin. Nu rekryterar bolaget Samuel Auvray till rollen som ansvarig för Manufacturing i Norden. Han kommer närmast från IBM där han haft ett flertal ledande roller på både nordisk och europeisk nivå.

CGI hoppas också att hans kunnande inom bland annat mobilitet och internet of things kommer att bli värdefulla tillgångar för arbetet inom industrisektorn.

– CGI har det som krävs för att vara en stark partner för kunder i det här segmentet med en kombination av stark närvaro, djup branschkunskap och internationell leveranskapacitet, säger Samuel Auvray om uppdraget.

Caps svenska vice vd tar över i Norge

Anil Agarwal
Anil Agarwal.

Capgeminis vice vd i Sverige och chef för affärsområdet Application Services, Anil Agarwal, tar över som vd på norska Capgemini efter Anne-Sofie Risåsen.

Anil Agarwal har under de senaste 16 åren varit bosatt i Sverige och haft ledande positioner inom både Capgemini och andra it-företag. Konsultjättens nordiska vd, Leendert Venema, säger så här om bytet:

– Jag vill passa på att tacka Anne-Sofie Risåsen för hennes insats. Fokus framöver kommer vara att förverkliga synergier på nordisk nivå samtidigt som vi växlar upp omställningen till den växande globaliseringen. I Anil har vi hittar helt rätt person för att leda arbetet.

Fujitsu plockar duo från nya konsultkompisarna

HPE och CSC har nyligen gjort gemensam sak. Detsamma gäller för HPE:s Magnus A Nilsson och CSC:s Peter Beiming som nu också tar ett gemensamt grepp. Deras gemensamma grepp består i att byta uppdragsgivare till Fujitsu, där de kommer att jobba mot stora kunder.

– Det finns en bra atmosfär på Fujitsu, allt är möjligt och mycket är på gång. Planen är att börja arbeta ännu mer med partners och rådgivare, framför allt inom större upphandlingar som omfattar hela Norden, säger Magnus A Nilsson om vad som lockar honom att byta.

Hon blir partnergeneral på Episerver

Anna Parback blir ny partnerchef och kundansvarig på Episerver. Hon kommer närmast från en roll som affärsutvecklare på Precio Fishbone.

– Anna kombinerar goda personliga egenskaper med gedigen erfarenhet och en utmärkt förståelse för komplex lösningsförsäljning. Till det kommer hennes branschkunnande som gör att Anna passar perfekt i en roll med både partner- och kundansvar, säger Nils Qvarfordt, försäljningschef för Episerver i Sverige.

Proactprofil ska leda Zerto in i Norden

Zerto, som jobbar med katastrofåterställning, bygger upp ett nordiskt team. Dan Mårtensson, med 16 år på Proact i bagaget, kliver in i rollen som nordisk försäljningschef.

– Behovet av återställningsprogramvara växer. Jag ser fram emot att vara en del av Zerto och använda min lokala kunskap för att expandera företagets räckvidd i Norden, säger han.

Dustin hittar rätt på Systemet

Rebecca Tallmark
Rebecca Tallmark.

Rebecca Tallmark kliver i januari in som ansvarig för Dustins produkt-, analys- och marknadsorganisation. Hon kommer även att sitta med i koncernledningen. Hon hämtas in från Systembolaget, där hon varit chef för strategi- och verksamhetsutveckling. Innan dess har hon ett förflutet inom Axel Johnson International och på McKinsey.

– Med sin gedigna erfarenhet av affärsutveckling och analys kommer Rebecca stärka Dustin i den fortsatta utvecklingen av vår affär. Hon kommer spela en viktig roll när vi ska möta våra kunders framtida behov, säger vd Georgi Ganev.

– Dustin har en stark position på den nordiska it-marknaden med en lång och framgångsrik historia inom e-handel. Jag ser fram emot att få vara en del av den fortsatta resan och bidra med mina erfarenheter från andra branscher, säger hon.

Binerogrundare till nytt rekryteringsgäng

Anders Aleborg, som grundat webbhotellet Binero, kliver in som delägare och vd i Västeråsbaserade Wopify, som beskriver sig som en matchningsstartup. Bolagets mål är att rekryteringstiden för små och medelstora arbetsgivare ska kunna sjunka med 80 procent. Tjänsten, som ska lanseras under första kvartalet 2017, sa kuna användas gratis av såväl arbetsgivare och arbetssökande, fram tills att matchning uppstår.

– Vi ska ta matchningsprocessen in i 2010-talet och vi ska till och med göra den underhållande, säger Anders Aleborg om Wopify.

Zetadisplay rullar in ny vice vd

Oscar Arp är ny vice vd på Zetadisplay. Han kommer senast från Däckia där han har varit affärsområdeschef och tillträder sin nya tjänst hos digitalskyltningsbolaget i december.

– Zetadisplay befinner sig i en expansiv fas och vi vill stärka resurserna på försäljning i koncernen. Vi är mycket glada över att få in Oscar Arp i organisationen som vice vd med sin erfarenhet och fokus på försäljning, säger koncernchef Leif Liljebrunn.

Finanschef blir vd på Trustly

Oscar Berglund
Oscar Berglund

Oscar Berglund är ny vd på betaöbolaget Trustly. Han har suttit i styrelsen sedan 2010 och kommer närmast från rollen som finanschef.

Trustlys nuvarande vd, och en av företagets grundare, Carl Wilsson, tar sig istället an en ny roll som affärsutvecklare, där fokus blir att implementera e-handelslösningar. Han fortsätter även som styrelseledamot i bolaget.

– Jag har haft ett nära samarbete med Oscar i mer än sex år och nu är rätt tidpunkt att lämna över ansvaret för den dagliga verksamheten till honom. I min nya roll kommer jag att fokusera helt och hållet på det som jag brinner mest för – att vidareutveckla vår produktportfölj och se till att vi implementerar de bästa möjliga lösningarna för våra handlare, säger Carl Wilsson.