För en knapp vecka sedan blev storaffären mellan Dell och EMC helt klar. En av de första åtgärderna för den nya it-jätten Dell Technologies är att börja renodla verksamheten.

Detta genom att sälja av Dell EMC:s affärsområde för innehållshantering hos stora företag, vilket inkluderar exempelvis Documentum, Infoarchive och Leap.

Det är kanadensiska Opentext som är köparen. Bolaget slantar upp 1,62 miljarder dollar, vilket motsvarar knappt 14 miljarder kronor. Med sitt förvärv vill Opentext utöka sitt erbjudande till storföretag. Den beräknade omsättningen för Dell EMC:s affärsområde låg på 599 miljoner dollar under 2015.

Läs också: Svenska Dell och EMC firar efter megaaffären: "Alla vill jobba med oss"

– Det här förvärvet stärker oss och gör det möjligt för kunderna att fånga sin digitala framtid och förflytta sig mot en informationsbaserad verksamhet, säger Opentexts vd Mark J. Barrenechea i en kommentar till affären.

Dell Technologies uppger att man istället vill lägga kraften på den konsolidering som sker på marknaden för servrar och lagring och investera i andra teknologier som exempelvis molnet, säkerhet, dataanalys och internet of things.