Byter IBM mot Tietos digitala deg

Charlotta Wark lämnar IBM, där hon haft ett antal tunga titlar på marknadssidan under ungefär ett decennium. Istället väntar nu ett uppdrag på den finska konsultjätten Tieto, där hon blir chef för affärsområdet Financial Digital Channels. Det är en ny avdelning inom Tieto där man vill utveckla nya digitala lösningar tillsammans med sina kunder inom bank- och finanssektorn.

– Jag sökte mig till Tieto då företaget besitter både möjligheten och förmågan att vara verkligt relevanta och anpassa lösningar efter kundernas behov och lokala förhållanden. Jag ser fram emot att bidra till företagets fortsätta utveckling inom bank och finans, säger Charlotta Wark om flytten till Tieto.

Läs också: Uppmaningen till konsulterna: Sluta ta betalt för era dåliga timmar

– Charlotta har en spännande bakgrund med bred internationell erfarenhet inom marknadsföring och olika verksamheter. Det tillsammans med hennes starka kundfokus kommer att bidra med stort värde till vår bank- och finansenhet, säger Vahid Zohali, som är chef för banksektorn på Tieto.


Interoute hämtar Sverigechef på Microsoft

Interoute har nyligen byggt ett nytt virtuellt datacenter i Sverige. Nu kompletteras Sverigesatsningen med att plocka in en ny landschef.

Det är Susanna Reppling, som närmast kommer från en roll som försäljningschef för mobilitet på Microsoft, som ska leda det brittiska bolaget här. Hon tillträder sin nya tjänst den 16 november och kommer då att rapportera till Nordenchef Jesper Aagaard.

Susanna Reppling
Susanna Reppling.

– Interoute befinner sig i ett mycket spännande skede och har under de senaste åren utökat sin globala molnplattform, nu senast med ett virtuellt datacenter i Sverige för att möta den växande regionala efterfrågan på lokala molntjänster. Företaget har stort fokus på den nordiska marknaden och jag ser fram emot att stärka bolagets position här ytterligare, säger Susanna Reppling.

OP5 hämtar vd från Pricer…

Pricers förra vd Jonas Vestin tar över som ny vd och koncernchef på svenska OP5, som levererar mjukvara för att övervaka verksamheten. Jonas Vestin, som även har ett förflutet på Oracle och Eltel, ersätter Daniel Maurer på vd-posten med uppdraget att leda företagets internationella expansion.

– Jonas är en kunnig vd med erfarenheter från både produkt- och tjänstesidan inom mjukvara och it. Han har spenderat över 20 år med att bygga upp sina kunskaper om den moderna kunden och hans utnämning är en inblick i vad som komma skall, säger Jan Josephson, som är en av grundarna till OP5.

Jonas Vestin
Jonas Vestin.

– Den affärskritiska aspekten och komplexiteten kring it ökar i alla branscher. Att ha full kontroll över sin IT är viktigare än någonsin. OP5:s möjlighet att ge kunden en fullservicebevakning av all it-infrastruktur passar väl in i framtiden, säger Jonas Vestin.

… som hämtar in ny vd från Tyskland

Andreas Renulf tar över som vd och koncernchef på svenska prismärkningsbolaget Pricer från och med årsskiftet. Han kommer närmast från den tyska ingenjörskoncernen Voith, där han lett bolagets digitala transformation på konsultbasis. Innan dess har han varit vd på Scan Coin. Styrelseordförande Bo Kastensson säger att bolaget sökt en vd som kan ”förverkliga Pricers tillväxtpotential”.

– Pricer har en inneboende tillväxtkraft. Jag ser en kompetent ledning med engagemang för sina verksamhetsområden och jag är verkligen motiverad att komma in och leda arbetet med att så snart som möjligt lägga fast våra nya målsättningar och exekvera en uttalad tillväxtstrategi, säger Andreas Renulf i en kommentar.

Läs också: Nästan hela TDC:s stora it-förvärv har hoppat av

Charles Jackson, som är tillförordnad vd sedan maj, fortsätter i den rollen tills Andreas Renulf tillträder, och återgår därefter till sin roll som vice vd med ansvar för strategi, försäljning och marknadsföring.

Inet plockar in Elgigantenboss

Datorhandlaren Inet får in nytt blod i styrelsen. De två nya ledamöter som ansluter under september är Per Sigvardsson, tidigare ordförande och nordisk operativ chef på Elkjøp/Elgiganten samt Avanzas tillförordnade vd Henrik Källén.

Det är huvudägaren Creades som vill ta nästa steg. Nya styrelseordföranden Jonas Hagströmer säger så här om planerna framöver:

– Under det dryga året som vi arbetat med Inet har vi lärt känna verksamheten och tagit reda på vad som behövs för att kunna ta nya stora kliv i Sverige. Vi har hittat personer som vässar styrelsen inom flera områden. Vd Erik Wickman och hans team gör ett fantastiskt bra arbete och tillsammans med Per Sigvardsson och Henrik Källén i styrelsen har bolaget mycket goda förutsättningar att fortsätta utvecklas väl. Vi ser att Inet fortfarande är ganska okänt i delar av Sverige, genom att öka kännedomen kan vi växa mer. Helt klart siktar vi på att bli en av de största aktörerna på marknaden, säger han.

Opus Capita plockar in Googleprofil

Jesper Ritsmer Stormholt byter rollen som nordisk säljchef på Google till att bli global sälj- och marknadschef på finska Opus Capita, som jobbar med e-fakturering och finansiella processer. Han kommer även att sitta med i Opus Capitas koncernledning.

– Vårt mål är att expandera globalt med våra lösningar för automatisering av företagens leverantörsreskontra och kundreskontra. Jesper Ritsmer Stormholt förstärker oss med sin erfarenhet inom internationell tillväxt av denna sorts nyskapande lösningar, säger Opus Capitas koncernchef, Patrik Sallner.