I förra veckan skrev vi om att Microsofts förra marknadschef Eva Fors numera leder Googles nordiska företagsförsäljning. Nu är det även klart att bolaget får in en viktig nordisk partner i ett allt mer molnhungrigt Evry.

Evry har tidigare satsat stort på ett samarbete med IBM, där Softlayer står i centrum. Nu tar man in nästa stora molnpartner, Google.

I jättens företagsproduktserie Google for Work ingår exempelvis Gmail, Google Drive, Google Calendar, Hangouts, Google Docs, Google Sheets och Google Slides. Dessutom ingår sådant som klassrumsprodukten Google for Education och Google Cloud Platform.

Samarbetet är en del av det nya affärsområdet Evry Cloud Services, som drivs av Tuomo Louhivuori, som nyligen anslöt från rivalen Tieto. Evrys nya molngäng utgörs idag av ett 50-tal personer.
                            

 Tuomo Louhivuori
Tuomo Louhivuori.

– Vi har plockat ihop ett antal duktiga människor till den nya gruppen. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på rådgivande tjänster kring flytten till molnet, säger Tuomo Louhivuori, som vill vara just den vägledaren.

– Vår uppgift är att hjälpa kunderna med den nya tekniken, och vi ska kunna vägleda kunderna i vad de ska välja. Affärsmodellen är så annorlunda. Molnet ändrar verkligen hur vi jobbar och det är viktigt att omfamna teknologin och verkligen hjälpa kunderna att satsa rätt.

För Evry Cloud Services är Google en viktig pusselbit. Sedan tidigare har man alltså satsat stort på IBM, men även Microsoft, främst kring Azure och Office 365, finns med.

– Vi vill ha partnerskap med alla de ledande leverantörerna för att kunna välja det verktyg som passar bäst för våra kunder. Google är det första stora partnerskap som vi går ut med efter IBM, säger Tuomo Louhivuori, som ser fram emot att jobba med sin nya partner.

Läs också: Evry tar hem miljardavtal med Telenor – petar CSC och Tieto

– Här handlar det inte bara om produkterna. Googles mjukvara förändrar framför allt väldigt mycket i hur kunderna arbetar tillsammans.

För Google och Eva Fors är avtalet med Evry ett viktigt steg för att nå svenska företagskunder med Google for work.

– Med den satsning som Google nu gör gentemot företagsmarknaden så är vårt nya nordiska partnerskap en viktig pusselbit. Evry har den bredd och kompetens som krävs för att möta behoven från stora företag och organisationer. Jag är imponerad över Evrys starka satsning på cloud och jag ser verkligen fram emot att gemensamt bygga en stark affär kring digitalisering i Norden, säger hon.