Byter Microsoft mot Amazon

Nyligen skrev vi om att tidigare Microsoftprofilen Eva Fors blir nordisk ansvarig för Googles företagsprodukter. Nu har ytterligare en före detta Microsoftchef dykt upp hos en av bolagets molnkonkurrenter. Det är Sofia Toll som blir ny marknadschef för Amazon Web Services i Norden och Baltikum.

Hon var tidigare marknadsansvarig mot Enterprise på Microsoft. Hon ansluter dock till AWS efter ett år på Telia, där hon också var på marknadssidan. Innan dess har hon även ett förflutet på bland annat Netapp och IBM.

Sigma hämtar vd från Wise IT

Sandra Szepesi
Sandra Szepesi

Sandra Szepesi blir från och med oktober ny vd på Sigmas dotterbolag Sigma Recruit, som drogs igång för två år sedan. Hon kommer närmast från Wise IT, där hon varit strategiskt ansvarig för rekryteringsverksamheten. Hon har också varit med och byggt upp rekryteringsbolaget Sales Only. Sigma Recruit ska, enligt Sigmas vd Lars Kry, framöver satsa på rekrytering inom fler områden än bara it-branschen.

– Mitt mål är att Sigma Recruit ska växa till att bli Nordens ledande och mest moderna partner när det kommer till rekryteringar av affärskritiska roller, oavsett om det är inom it/teknik, finans eller något annat kompetensområde, säger Sandra Szepesi.

Byter Loxodonta mot Sogeti

Henrik Hagberg.
Henrik Hagberg.

Henrik Hagberg tar över på konsultbolaget Sogetis kontor i Borlänge. Han kommer närmast från Loxodonta, men har även varit på Sogeti tidigare under en fyraårsperiod. Nu väntar alltså en roll som ortschef i Borlänge, där Sogetikontoret har ett 90-tal anställda.

– Jag ser fram emot att i vår region, ännu mer än tidigare, synliggöra vår expertis och storlek. Här i Borlänge är vi särskilt duktiga på it-lösningar inom digitala kanaler, business intelligence och analytics, samt test- och kvalitetssäkring av mjukvara, säger Henrik Hagberg.

Advenica tar in ny säljchef

Jennie Henriksson
Jennie Henriksson

Svenska säkerhetsbolaget Advenica plockar in Jennie Henriksson som ansvarig för försäljningen för marknadsområdet Enterprise Solutions. Hon har tidigare haft en liknande position på bolag som Apptus och Nationalencyklopedin. Hon kommer att arbeta med Rune Bengtsson inom affärsområdet Enterprise Solutions.

– Jag trivs bäst i en dynamisk arbetsmiljö, med passionerade, och betrodda kollegor där en rak och öppen kommunikation är högt värderat. Jag attraheras av företag som prioriterar innovation och levererar högkvalitativa produkter och tjänster. Därför vet jag att jag kommer trivas hos Advenica, säger hon om det nya uppdraget.

Jabra hämtar produktchef från Microsoft

Danska audiobolaget Jabra, som ingår i GN Netcom-koncernen, plockar in Tero Tolonen som ansvarig för Product Management. Han kommer närmast från ett Pekigbaserat uppdrag på Microsoft. Ny arbetsplats blir dock Jabras huvudkontor i Köpenhamn. Uppdraget i den nya rollen på Jabra blir att ansvara för produktsortimentet för företagsmarknaden.