Ali Hemmati och Franscesco Misisca är båda 26 år gamla och driver företaget Carpe invest. Nu jobbar de på att få igång intresset för sin nystartade jobbsajt, work2work.com. I dagsläget tjänar de inga pengar på sajten förutom några mindre annonsintäkter. Men det ska det bli ändring på.

– Vi tänker expandera självklart, säger Ali Hemmati. Man behöver ju en del marknadsföringsåtgärder och det kostar väldigt mycket pengar, så vi kommer att leta efter någon som är med och finansierar. Ett partnerskap med andra bolag som håller på med liknande saker.

Vad är det för skillnad på er sajt och exempelvis Arbetsförmedlingen?

– Skillnaden är extrem. Du söker inte jobb, som du gör hos arbetsförmedlingen. Du säljer istället din tjänst ut emot kund. Idén är simpel, istället för att du ska sälja din tjänst via ett företag, så säljer du den direkt till en annan privatperson, för mycket mindre än vad företag tar.

Varför startade ni sajten?

– Jag är så arg på de här politikerna som lovar en massa saker om jobb. Och det blir aldrig av. Det var så idén kom till.

Varför tror ni att detta kommer fungera?

– Det märks att i slutändan kommer folk själva ta initiativ för att få arbete. Folk har blivit mer och mer intresserade av företagsamhet. Det här är riktat till alla dem som själv vill ta tag i detta och få jobb. Det finns många duktiga människor där ute, som kan så mycket men aldrig får chansen att göra det som de vill göra. Budskapet jag vill få fram till människor är: ta tag i det själva, och börja arbeta själva. Tiden går ju så fort.