Har folk börjat förstå att det går att hyra och köpa film via nätet?
– Ja, det växer hela tiden. Folk blir mer och mer medvetna om att det finns ett lagligt sätt att ladda ned film. Det finns många som har någon form av mediacenter edition hemma och har kopplat ihop pc och tv. Har du gjort det är det enkelt att du går in och hyr en film på det sättet.

Men de flesta hyr väl fortfarande film på det gamla vanliga sättet?
– Det är klart att det tar tid, det är mest jag som är toklig i de här lösningarna. Det tar nog sina år i alla fall. Många är inte ett dugg intresserade.

Så det här är det så här vi ser på film om några år?
– Jag tror att bio kommer att överleva. Den har ju klarat sig i 100 år. Skivan kommer också att överleva och det här sättet att titta på film kommer att överleva. Det kommer att bero på situation och vem man är.

Hur många kunder är det som väljer er?
– Än så länge kostar det mer än det smakar. Vårt stora problem är så klart att det finns så mycket piratgrejer. Det är alltid svårt att konkurrera med sådant som är gratis. Vi hoppas och tror att folk ser att det finns ett lagligt sätt att ladda hem film och att det funkar.

Kommer Vista att innebära att folk tänker mer i mediacentertermer och därmed blir mer benägna att hyra eller köpa film på det här sättet?
– Det är ett steg i rätt riktning. Vårt problem är att Vista inte är anpassat efter undertexter. Det är väl bara vi i Skandinavien och Benelux-länderna som textar våra filmer. Men det är klart att det är bra att det kommer fler mediacenter-editions.