När började du blogga och varför?
– Jag har skrivit första inlägget i morse. Det är bara ett hänsynslöst marknadsföringstrick. Det är en låt på skivan som heter ”Svart blogg”. Skivan heter också det och då började alla våra kloka huvuden enas om att vi borde ha en blogg. Det var meningen att vi skulle börja när skivan började spelas in, men så blev det inte.

Är du en flitig bloggbesökare själv?
– Jag har aldrig läst eller skrivit i en blogg i hela mitt liv. Jag har inte riktigt tid och är inte i den åldern där man sitter framför datorn hela dagen. Jag använde bara datorn som en avancerad skrivmaskin och för att betala räkningar.

Hur ofta ska du uppdatera bloggen?
– Jag ska skriva varje dag. Jag ska spåna så det får bli vad det blir.

Du har ingen relation till bloggar, men har ändå skrivit en låt om det?
– Jag vet vad det är. Låten är som en dagbok över ett låtskrivardygn. Man sitter på dass, dricker sprit, man blir full, det stormar och blåser. Vad jag har förstått så skrivs det mycket om vad folk äter på bloggarna.

Har du någon favoritsajt på nätet?
– Det är väl mitt bankkonto. Ibland är det en favorit och ibland är det en katastrof.

Hur är din relation till datorer i övrigt?
– Jag köpte bland de första bärbara datorerna som fanns, för jättelänge sedan. Mauro Scocco brukar säga att den var kompatibel med Moses stentavlor. Den var svindyr, kostade runt 40 000. Jag köpte den på det där företaget med den där tjejen, Lap Power.

Har du kvar den i dag?
– Jag tror att den hamnade på min yngsta sons dagis. Den gjorde väl tjänst som något slags leksak och överlevde väl en vecka. Totalt har jag nog ägt 7-8 datorer. Jag brukar väl köpa nytt ungefär vartannat år. Nu har jag två hemma, en stationär och en bärbar. Och så har jag trådlös uppkoppling som skulle vara skitlätt att koppla in. Jag tror vi höll på i 14 dagar. Ny teknik är lite på stenåldersnivå, det fallerar väldigt ofta. Jag tror det tog tre månader för Comhem innan de lyckades fixa så att vi kunde koppla upp oss i vårt hus. De skyllde på oss boende, men till slut lyckades de få det att fungera.

Vad har du för åsikt om att folk laddar ner musik gratis?
– Det är mitt arbete de laddar hem gratis. Det är inget man kan göra något åt. Det gäller att hitta nya vägar. Men det är lite egendomligt att någon kan gå in och sno låtar som man har jobbat med i ett eller två år. Skulle någon sno en bil på samma sätt skulle det vara en helt annan sak. Men musikbranschen var väl inte med från början. Det har gått så bra för dem så länge att de trodde att de satt i säkert bo, men ack vad de bedrog sig.